Munca în frig, în atenția ITM

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a început o campanie de informare  privind măsurile de protecţie a persoanelor încadrate în muncă în perioadele cu temperaturi scăzute extreme. Potrivit legii, cine munceşte la temperaturi de sub -20 de grade Celsius trebuie să primească din partea angajatorului o jumătate de litru de ceai fierbinte pe zi, echipament de protecţie şi pauze de 15 minute, la fiecare oră, în care să se adăpostească într-un spaţiu încălzit.

  Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în județ, pentru a evita punerea în pericol a securității și sănătății lucrătorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a declanșat în această săptămână acțiuni de informare și conștientizare.

  În cazul în care angajatorii nu-şi îndeplinesc sarcinile, aceştia pot fi sancţionaţi de inspectorii de muncă . Verificările vizează în special domeniile considerate sensibile în perioadele cu temperaturi extreme scăzute: prestări servicii, servicii de pază, construcții, curățenie, spălătorii auto, manipulare mărfuri, transporturi și întreținere drumuri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.