Club de Robotică şi Mecatronică

Studenţii de la programele de Robotică şi Mecatronică ai Facultății de Automatică, Calculatoare şi  Electronică au deschis, astăzi, la INCESA, cea de-a treia ediţie a Clubului de Robotică și Mecatronică. În cadrul evenimentului elevii şi studenţii vor combina construcția de roboți mobili cu ajutorul kit-ului LEGO MINDSTORM Education EV3 cu programarea JAVA. Pentru îndeplinirea obiectivelor, Cercul de Robotică și Mecatronică se va desfășura pe parcursul unui an școlar.

Cea de-a treia ediție a Clubului de Robotică și Mecatronică  de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova reunește zeci de elevi și studenți care vor construi, de-a lungul anului școlar, roboți mobili cu ajutorul programării JAVA. Scopul activităților este atragerea absolvenților de liceu să își continue studiile în domeniul ingineriei.

Elevii participanţi vor avea posibilitatea de a lucra cu echipamente de ultimă generaţie și de a-și însuși anumite tehnologii informatice utilizate în dezvoltarea diferitelor structuri robotice realizate în cadrul cercului.

Club de Robotică și Mecatronică a devenit deja o tradiție la Universitatea din Craiova, evenimentul fiind la cea de-a treia ediție.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.