Rechizite școlare pentru copii

Vin materialele școlare pentru copiii din familiile defavorizate economic. Pentru a stimula prezența elevilor la școală continuă și anul acesta Programul “Rechizite pentru elevi”, iar ca noutate Ministerul Educației Naționale pune în aplicare și Proiectul “Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”. În județul Dolj peste 9000 de elevi  vor fi beneficiarii programelor.

Programul “Rechizite pentru elevi” se adresează elevilor din ciclurile primar și gimnazial, iar principala condiție de participare este prezența la școală a elevilor provenind din familii defavorizate. În Dolj, beneficiază de acest program peste 9800 de elevi.

Din acest an școlar, Ministerul Educației pune în aplicare și Proiectul “Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”, prin care copiii vor mai primi un alt pachet de materiale școlare. De acest proiect vor beneficia 9033 de elevi.

Pentru primirea unui ghiozdan, elevii trebuie să fie înscriși la învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, și să fie în întreținerea familiilor al căror venit mediu lunar brut/membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an să nu depășească 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.