În lupta cu diabetul

Cu insulina la purtător, pentru toată viaţa.Peste 3500 de copii cu diabet de tip I sunt nevoiţi să trăiască zilnic cu tratamente complicate şi zeci de înţepături pentru a afla glicemia.Părinții își doresc și așteaptă ca autoritățile să vină în spriijinul lor și să înţeleagă că este mult mai ieftină prevenţia decât tratarea complicaţiilor.

Educația copilului și a familiei este foarte importantă. Este bine de știut, atât pentru copil, cât și pentru părinți, că acest copil poate duce o viață normală, dar necesită o atenție deosebită.

Viaţa copiilor cu diabet nu este deloc uşoară, dar nici a părinţilor. Glicemia trebuie testată des, alimentația aleasă cu grijă.

În situații de urgență, când copilul a intrat în comă și este inconștient, este foarte important ca acesta să aibă la îndemână o injecție cu Glucagon medicament care nu se găsește  si nu se mai importa la acest moment  în România, iar pacienții au ajuns să și-l procure contra cost exclusiv din străinătate.

Însă cea mai gravă problemă a pacienților insulino-dependenți din țara noastră este numărul insuficient de teste.

Copiii bolnavi de diabet ar putea beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum şi de pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare, după ce autorităţile au stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.