Cercetare pentru dezvoltare

Cercetătorii Universităţii din Craiova, implicați în dezvoltarea modelului Ford EcoSport. Ford România şi Universitatea din Craiova au un parteneriat strategic  menit sa  dezvolte în continuare programe educaţionale pentru tânăra generaţie de specialişti din domeniul auto.

O echipă de cercetători ai Universității din Craiova prin Infrastructura de cercetare în Ştiinte Aplicate – INCESA s-a implicat în transferul, implementarea şi adaptarea eco-tehnologiilor Ford la cerințele noului model EcoSport, produs exclusiv în Bănie. Aceștia au dezvoltat şi implementat proiecte care au avut ca obiect roboți colaborativi, un sistem inteligent de urmărire a vehiculelor, stocarea inteligentă a vehiculelor, dar şi prezentarea companiei folosind Realitatea Augmentată 3D, un simulator de siguranță prin ochelari VR, un sistem de orientare și decizie bazat pe LIDAR destinat robocarelor autonome, un sistem de termoviziune industrial destinat supervizării proceselor de fabricaţie. De asemenea, universitarii sociologi au realizat un sondaj referitor la cum este percepută compania Ford de către comunitatea locală.

În cadrul parteneriatului cu Ford, Universitatea din Craiova are peste 50 de internshipuri și stagii de practică oferite de Ford România studenților din patru facultăți ale Universității din Craiova: Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Două concursuri, unul național, universitar – Să cunoaștem Mecatronica și Robotica, şi unul interregional, la nivel preuniversitar – Să descoperim Mecatronica și Robotica, în incinta Ford România.

Pentru contribuția adusă companiei, echipa, formată din 18 cadre didactice universitare, 12 studenți și 5 doctoranzi, a fost premiată în cadrul Galei cercetării științifice 2018, organizată de către Universitatea din Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.