Modificări la concursurile din învățământul superior

Ministerul Educației Naționale a adus noi schimbări Metodologiei-cadru pentru ocuparea prin concurs a posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior.

Două noi acte normative adoptate de Guvern schimbă metodologia ocupării posturilor didactice din învățământul superior.  Aceste modificări vizează clarificarea procedurilor de concurs privind verificarea îndeplinirii standardelor minimale, precum și modalitatea de exercitare a contestațiilor si de constituire a comisiilor de concurs.

Personalul didactic are dreptul de a promova în cariera didactică, pe baza de examen, în limita posturilor didactice vacante aprobate anual de către senatul universității.

Pot participa la examen cadrele didactice titulare care au avut calificativul foarte bine în ultimii 3 ani, nu au fost sancționate disciplinar și îndeplinesc standardele de ocupare a posturilor didactice. Acestea trebuie să mai îndeplinească și condiția de vechime, respectiv 3 ani pentru lector și șef de lucrări, 6 ani pentru conferențiar și 9 ani pentru profesor universitar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.