Concurs de robotică

Colegiul Național „Elena Cuza“ a intrat, anul acesta, în cea mai importantă competiție de robotică la nivel național First Tech Challenge. Elevii au primit de la organizatori, la sfârșitul acestei săptămâni, kitul cu componentele pentru asamblarea unui robot și o imprimantă 3D, echipamente în valoare de 17.000 de lei.  Din Craiova mai participă la acest concurs și Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova și Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“.

După ce anul trecut la Colegiul Național „Elena Cuza“ a fost înființată specializarea de Matematică-Informatică, intensiv Informatică, conducerea unității de învățământ a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică în cadrul căruia studenții le-au fost tutori elevilor și ca urmare a pregătirii intense aceștia s-au calificat la mai multe concursuri locale. Răsplata nu a întârziat să apară, iar în toamna acestui an elevii au fost acceptați la concursul național First Tech Challenge.

Competiția este una complexă, care le cere creativitate, cunoștințe tehnice și de programare, dar și activitate de marketing.

Echipa se numește RaSky Robotics și este formată din 12 participanți și șase rezerve.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.