Venitul minim garantat, în pericol!

Venitul minim garantat se poate pierde în situația în care persoana beneficiară refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile oferite de agențiile județene pentru ocuparea unui loc de muncă și de formare profesională.

Persoanele apte de muncă beneficiare a venitului minim garantat, pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau serviciile oferite de agenția județeană pentru ocuparea unui loc de muncă de la domiciliul său. Măsura este prevăzută într-un nou act normativ și se aplică începând cu data de 22 octombrie 2018.

În cazul în care se pierde venitul minim garantat, familia sau persoana singură  poate face o nouă cerere și solicita un nou drept numai dupa trecerea unei perioade de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutor social.

La stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea venitului net pe familie se iau în calcul numai persoanele luate în evidența AJOFM, care nu au refuzat un loc de muncă sau participarea la serviciile oferite de AJOFM.

Persoanele apte de muncă ce pot beneficia de venitul minim garantat sunt cele care au vârsta cuprinsă între 16 ani şi vârsta standard de pensionare; nu urmează o formă de învăţământ cursuri de zi si au starea de sănătate şi capacitatea fizică şi psihică corespunzătoare, care le fac apte pentru prestarea unei munci.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.