Tradiție și continuitate. Sub semnul lui Liber Pater

Facultatea de Litere de la Universitatea din Craiova organizează în zilele de 19 și 20 octombrie 2018 Conferința Națională Tradiție și continuitate. Sub semnul lui Liber Pater.

 

Conferința Națională Tradiție și Continuitate este un important eveniment organizat anual de Facultatea de Litere de la Universitatea din Craiova, ca bilanț al activității interdisciplinare și transdisciplinare. Aceasta se desfășoară în acest an, sub semnul lui Liber Pater, zeul viticulturii, al fertilității și libertății.

La această conferință vor fi prezenți aproximativ 30 de participanți de la prestigioase universități din  țară și din străinătate: Universitarea A.I.Cuza din Iați, Universitatea din București, Universitatea Ovidius din Constanța si Universite de Bourgogne, Dijon, Franța.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, de la ora 10,00, la Casa Universitarilor din Craiova. Lucrările conferinței se vor desfășura la această locație, sub formă de sesiuni de comunicări, precedate de conferințe plenare susținute de reprezentanții acestor universități, între care și Nicolae Panea, de la Universitatea din Craiova.

În cadrul conferinței s-a organizat o sesiune specială dedicată tinerilor doctoranzi.

Ziua a doua este dedicată lansării volumului ”Omul din Castranova”(Protoscenariu), de Eugen Negrici. Lansarea va avea loc la Căminul Cultural din Castranova, începand cu orele 11,00, localitatea de origine a eroului povestirii.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.