Rablele la vedere pe domeniul public

Craiova este împânzită de autoturisme vechi, parcate pe domeniul public, care nu mai sunt folosite în circulație. Rovinieta aplicată pe parbrizul acestora dă dreptul proprietarilor să ocupe totuși aceste locuri de parcare.

 

Problema locurilor de parcare în Craiova a devenit una deosebit de stresantă pentru participanții la trafic. Cum numărul autoturismelor care circulă în oraș crește de la un an la altul, locurile de parcare pe domeniul public se găsesc din ce în ce mai greu.

La aceste neajunsuri se adaugă și rablele, care ocupă aceste locuri și care nu mai servesc circulației pe drumurile publice. Acestea sunt folosite cel mai adesea ca și depozite de mărfuri pentru comercianți, fiind zărite în special în zona piețelor.

Pentru a nu fi obligați să ridice aceste autoturisme sau a suporta alte sancțiuni, proprietarii lor se îngrijesc să achite vinieta de parcare, pe care o afișează regulat, an de an, în parbrizul mașinii.

Sunt o serie de zone din oraș în care întâlnim asemenea vehicule, multe cu vechime de zeci de ani. Un exemplu în acest este strada Basarabia, din imediata apropiere a pieței Gării, unde trei autoturisme stau aliniate și servesc drept depozite pentru comercianți. Și exemplele pot continua.

Poliția locală nu poate lua nicio măsură împotriva proprietarilor rablelor, câtă vreme aceștia au achitată rovinieta de parcare și afișată în parbrizul mașinii.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.