Ziua națională a produselor agroalimentare

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost sărbătorită cu mare fast în Piața Centrală a Craiovei. În zona amenajată de către SC Piețe și Târguri Craiova au venit peste 50 de producători agricoli care au adus legume și fructe de sezon, miere și fructe uscate precum și preparate din carne.

Producătorii agricoli sunt susținuți și încurajați de ceva vreme la Craiova. Astăzi, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești au fost amenajate spații atât în Piața Centrală, cât și în cea din cartierul Craiovița Nouă.

Produsele aduse, astăzi, de producătorii doljeni sunt naturale și realizate după rețete tradiționale. Marius, de exemplu a preluat afacerea tatălui său, iar astăzi a adus la Craiova fructe cu o savoare aparte și cu forme impresionante.

Autoritățile locale și județene spun că se fac demersuri pentru ca tot mai mulți producători agricoli să comercializeze produsele în spațiile amenjate din Bănie.

La nivelul Doljului au fost create zeci de cooperative agricole. Multe dintre produsele din județ au luat drumul marilor lanțuri de supermarket din țară.

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost instituită prin lege anul trecut  cu scopul de a stimula producătorii autohtoni.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.