Medalii de aur pentru inventica

Cercetarea universitară din Craiova premiată cu aur. Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie au primit cinci medalii: patru medalii de aur şi o medalie de argint la International Fair of Patents, Inventions, Innovations and New Technologies – INOVAMAK 2018, September 20 – 24, Skopje, Macedonia.

Sub egida şi cu sprijinul Forumului Inventatorilor din România, ţara noastră a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din prof. dr. ing. Daniela Tarniţă de la Universitatea din Craiova si prof. dr. Dan Tarniţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova la International Fair of Patents, Inventions, Innovations and New Technologies – INOVAMAK 2018,in Skopje, Macedonia. Prin brevetele prezentate, membrii delegaţiei au reprezentat instituțiile de care aparţin, precum și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Au fost prezentate peste 140 de invenţii internaţionale, dintre care cinci invenţii au fost ale României: trei din Centrul Universitar Craiova şi două de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Cele trei invenţii prezentate de cercetătorii din Centrul Universitar Craiova sunt:

  1. Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de sold, bazat pe materiale inteligente
  2. Sistem artificial mana-antebrat utilizat ca proteza pentru membrul superior uman
  3. Proteza de cot de tip balama sferică

Cele trei invenţii au fost premiate cu cinci medalii: două medalii de aur şi o medalie de argint din partea Juriului Internaţional al Salonului de Invenţii; Golden Prize Award for Best Invention (pentru invenţia Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold bazat pe materiale inteligente) din partea Asociaţiei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.