Tiberiu Buruiană, as la limba franceză

Premiul I la Olimpiada Internațională de Limbă Franceză. Tiberiu Buruiană, elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, a reușit să se claseze pe treapta cea mai înaltă a podiumului la competiția de la Ohrid, Macedonia.

A lăsat deoparte distracția pentru limba franceză, iar asta i-a adus mari satisfacții. Tiberiu Buruiană, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, a făcut o adevărată pasiune pentru limba lui Voltaire. O studiază atât la clasă, cât și în timpul liber, pentru că, spune el “îmbină astfel utilul cu plăcutul”.

Tiberiu a reușit după o muncă de 2 ani să își îndeplinească un mare vis, să își adjudece locul I la Olimpiada Internațională de Limbă Franceză.

La Ohrid s-au întrecut cei mai buni elevi la limba franceză din Albania, Bulgaria, Macedonia, Moldova şi România.

Pentru Tiberiu, viitorul sună bine, deși încă nu și-a stabilit traseul pe care îl va urma după absolvirea liceului.

Olimpiada a fost organizată în cadrul programului activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, în colaborare cu Ministerele Educaţiei din cele şase ţări din regiune, în perioada 15-19 septembrie 2018.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.