Campionatul Național al Câinilor de Salvare

În acest weekend la Craiova, Asociația Chinologică Română, prin Centrul Național de Educare Canină, organizează cea de-a 19-a ediție a Campionatului Național al Câinilor de Salvare. Vor participa cele mai bune 12 exemplare canine, din București, Timișoara, Craiova.

La Campionatul Național al Câinilor de Salvare sunt înscrise rase canine precum: ciobănesc german, ciobănesc belgian, ciobănesc alb elvețian, labrador retriever, golden retriever, jack russell terrier, dar și câini de nerasă.  Fiecare exemplar canin va participa în specialitatea în care a fost format: urma, fie căutare în pădure, căutare în dărâmături.  Zonele de concurs sunt la marginea orașului, pentru a simula cât mai real fiecare căutare de persoane. Examenul va fi jurizat de către arbitrul internațional SZENASI EUGEN.

Duminică, după Campionatul Național, la Hipodrom, începând cu ora 10:30, are loc examenul TSAC – Test de Sociabilitate și Aptitudini Canine, examen dedicat tuturor câinilor, prin care atestă gradul de sociabilitate  cei 7 ani de acasă. Aici participă alți 14 câini din toată țara.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.