Vaccinul antigripal, prima tranșă

Un milion de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite, în această perioadă, direcţiilor de sănătate publică din ţară. 3100 de doze vor fi aduse în județul Dolj  pentru imunizarea persoanelor din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire, între care personalul medical, cei cu vârsta de peste 65 de ani, cei cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi și femei gravide.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide

Odată cu venirea toamnei, specialiștii recomandă respectarea cu strictețe a regulilor de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.