Credit pentru investiții de interes local

Ministerul Finanțelor a aprobat creditul de 15 milioane de euro, pe care Primăria Craiova îl va contracta de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

Consiliul Local Craiova a aprobat în ședința din 31 mai contractarea unui credit extern rambursabil în valoare de 15 milioane de euro, pe o perioadă de 15 ani pentru investiții publice de interes local. Acestea constau în achiziționarea a 35 de autobuze Euro 6, reabilitarea celor două sedii ale primăriei și reabilitarea termică a 6 școli gimnaziale.

 

La acest moment se poarta discutii cu reprezentantii bancii in ceea ce priveste unele conditii ale creditarii, dupa care se va semna contractul.

 

Cele 35 autobuze noi care vor fi achiziționate vor costa aproximativ 7 milioane de euro. Reabilitarea celor două sedii ale primăriei necesită o cheltuială de aproape 14 milioane de euro. Pentru reabilitarea termică a celor 6 unități de învățământ este necesară alocarea unei sume de peste 1,5 milioane de euro. Per total, valoarea investițiilor se ridică la peste 22 milioane de euro, diferența de 7 milioane de euro urmând să fie acoperită de la bugetul local.

 

Cele 35 de autobuze care se vor achiziționa vor întregi parcul  mijloacelor de transport în comun. Acestea se adaugă la alte 30 de autobuze hibrid și 17 tramvaie care fac obiectul unui alt proiect cu fonduri europene.

 

Cele 17 tramvaie vor fi achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale cu care Primăria Craiova s-a asociat în luna iulie. Prețul unui tramvai lung de aproximativ 25 metri este de 10 milioane lei, fără TVA. Contribuția municipalității la acest proiect este de numai 2%.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.