Selecție la Centrul Județean de Excelență

Centrul Județean de Excelență Dolj organizează concurs de selecție, atat pentru elevi, cât și pentru profesori. Înscrierile se vor finaliza pe 20 septembrie.

A început selecția la Centrul Județean de Excelență Dolj, pentru elevii și profesorii dornici de performanță. Vor fi alcătuite 35 de grupe pentru elevii din clasele IV – XII la 5 discipline, respectiv, Matematică, Fizică, Bilogie, Chimie și Informatică. Pregătirea se va face pe grupe de câte 8 – 10 copii, atât în perioada cursurilor cât și în vacanțele școlare, cu un program de 6 – 10 ore săptămânal.

 Evaluarea potențialului elevilor se va face de o comisie constituită prin decizia Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Concursul de selecție va avea loc pe 22 septembrie.

       Primele rezultate se vor afișa pe 24 septembrie, când se vor putea depune și contestațiile de către cei nemulțumiți. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 26 septembrie. Componența grupelor va fi cunoscută pe 5 octombrie, cursurile urmând să înceapă pe 6 octombrie.

     Elevii calificați la olimpiadele naționale nu vor mai susține testele. Cei care au obținut premii la fazele județene, de asemenea vor fi scutiți de aceste teste, însă doar în limita a maximum 5 elevi pe grupă.

    În paralel, a început și selecția profesorilor care se va încheia pe 5 octombrie. Aceștia vor fi aleși pe baza portofoliului și a susținerii unui interviu de către o comisie numită prin decizia inspectorului general. Celor selectați cu normă întreagă li se suspendă contractul individual de muncă la unitatea școlară de la care provin.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.