Proiecte româno-bulgare la Universitatea din Craiova

Peste 40 de bulgari au fost prezenți, în această perioadă, la Universitatea din Craiova , într-o vizită de studiu din cadrul proiectului transfrontalier “O șansă pentru dezvoltare”.

Timp de trei zile, Universitatea din Craiova a fost gazda partenerilor bulgari din proiectul regional România-Bulgaria „O şansă pentru dezvoltare”, în care instituția românească este lider. Vizita a fost una de studiu și a avut ca scop evidenţierea potenţialului economic al zonei transfrontaliere în partea românească a Dunării, precum şi prezentarea oportunităţilor de angajare în zona Craiovei.

În cadrul proiectului “O șansă pentru dezvoltare” au fost organizate câteva vizite de studii la companii din Craiova, prin intermediul cărora s-a dorit dobândirea de cunoştinţe practice privind modul de organizare şi funcţionare a entităţilor economice.

Membrii grupului-ţintă din regiunea Vidinului au vizitat, astăzi, o fabrică de papetărie în cadrul căreia au putut observa modul în care sunt realizate diferite tipuri de caiete și agende, dar și alte produse de papetărie.

Acesta este al doilea an de desfăşurare al proiectului şi vizează creșterea capacității de angajare a absolvenților prin dezvoltarea abilităților profesionale și asigurarea unei mai bune comunicări între angajatori și persoanele care caută un loc de muncă în județele Dolj, Vidin și Veliko Târnovo.

Prioritatea  proiectului este includerea pe piața muncii a studenților și a absolvenților de învățământ superior din regiunea de implementare a proiectului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.