Primul pas pentru succesul școlar al elevilor din Rast

120 de elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Jienescu”  din comuna Rast  vor beneficia, timp  de 3 ani,  de ajutor în pregătirea lecțiilor pentru a doua zi, vor  participa la diferite activități recreative, cercuri și jocuri instructiv-educative în spații special amenajate, în cadrul proietului “Acces egal la învățământ de calitate” implemenat de Asociația Pro Civica Oltenia.

Asociația Pro Civica Oltenia a organizat astăzi conferința de lansare a proiectului: ” Acces egal la învățământ de calitate la Școala Gheorghe Jienescu din  Rast. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate pentru reintegrarea în educație si formare a populației din comuna Rast.

Din banii de la Uniunea Europeană se vor realiza în acest proiect  și lucrări pentru școală și grădiniță. Se va reabilita clădirea școlii și se va reface acoperișul, iar la clădirea  grădiniței, construcție ce datează din jurul anului 1900,  vor fi făcute lucrări de renovare și se vor pune la punct grupurile sanitare pentru cei mici.

Comuna Rast se numără printre localitățile cu cel mai mare număr de elevi care abandonează cursurile înainte să finalizeze măcar cursul primar. Sărăcia sau  dezinteresul  pe care familia lor îl arată pentru școală sunt cauzele care duc la astfel de situații.

Educația începe acasă, continuă la școală și influențează întreaga noastră viață. Prin acest proiect se dorește sprijinirea tranziției școlare a copiilor în momentele critice pentru evitarea riscului educațional și diminuarea riscului de abandon școlar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.