Beneficii pentru absolvenții de liceu

Absolvenții de liceu promoția 2018 pot beneficia de primă de inserție sau după caz de indemnizație de șomaj, dacă se înregistrează în evidențele AJOFM Dolj până pe 24 iulie.

Absolvenții de liceu promoția 2018 se pot înregistra în evidențele AJOFM Dolj în termen de 60 de zile de la data absolvirii, respectiv până pe 24 iulie inclusiv. Aceștia pot beneficia de primă de inserție sau după caz de indemnizație de șomaj. De asemenea, elevii din clasele terminale, care nu au situația școlară încheiată, pot obține aceleași beneficii, dacă se vor înregistra în evidențele agenției  în termen de 60 de zile de la data promovării examenelor de corigență.

În vederea înregistrării la AJOFM DOLJ persoanele interesate în căutarea unui loc de muncă trebuie să prezinte următoarele documente: actul de identitate, adeverința eliberata de instituția de învățământ, din care să rezulte data absolvirii și adeverința de la medicul de familie cu mențiunea ”clinic sănătos”.

Prima de inserţie se acordă absolvenţilor care, în termen de 60 zile de la absolvire, se înregistrează la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni. Cuantumul primei de inserţie este de 1.500 lei.

Totodată, absolvenţii care în termen de 60 zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de reşedinţă şi care nu au reuşit să se încadreze în muncă pot solicita indemnizaţia de şomaj dacă nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ si

nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate venituri mai mici de 500 lei. Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor pe o perioadă de 6 luni, iar cuantumul acesteia este de 250 lei / lună.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.