„ROSE”-un proiect pentru viitor

Universitatea din Craiova vine în sprijinul elevilor din regiunea Olteniei. Facultatea de Litere desfăşoară, până pe 22 iulie, pentru cel de-al doilea an consecutiv Şcoala de vară „Pregătire integrată pentru tranziția la învățământul universitar”, cu finanţare obţinută de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar  implementat de Ministerul Educației Naționale.

Anul acesta, Școala de vară reuneşte 52 de elevi de la  licee din  județele Vâlcea Olt  și Dolj . Obiectivul general al proiectului este motivarea elevilor să-şi finalizeze studiile liceale și apoi să urmeze studii universitare. Aceștia vor beneficia de activităţi de consiliere, dar vor participa şi la activităţi pentru structurarea și dezvoltarea unor cunoștințe fundamentale din diverse domenii (limbi străine, comunicare, jurnalism, învățământul primar și preșcolar, teatru, muzică).

Elevii au  putut afla cum este viața de student, dar și care sunt avantajele continuării studiilor liceale și universitare. Cu ajutorul cadrelor didactice, elevii au intrat în contact atât cu mediul academic, cât și cu angajatorii din Craiova.

În prima săptămână, organizatorii au pregătit un program intens, atât de pregătire, cât şi de descoperire a Craiovei culturale şi istorice. În săptămâna a doua, Școala de vară are în program, printre altele, vizite de studiu la București şi la Sibiu. ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.