Înscrieri pentru a doua sesiune la BAC

Au început înscrierile absolvenților de liceu pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2018. Sesiunea de toamnă este programată în perioada 20 – 31 august.

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului au început. Potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale, înscrierea absolvenților de liceu pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia pe 13 iulie.

Sesiunea debutează pe 20 august cu proba scrisă la Limba și Literatura română. Pe 21 august se va susține proba scrisă la Limba și Literatura maternă, pe 22 august proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august proba la alegere a profilului și specializării. Probele orale vor începe pe 24 si 27 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română.  Pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă, iar între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale.  Examenul se va încheia pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului se vor afişa pe 1 septembrie. Tot în aceeaşi zi, cei nemulțumiți de rezultatele obținute vor putea depune contestaţii, care vor fi soluționate în perioada 2-5 septembrie. Rezultatele finale se vor afișa pe 6 septembrie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.