Declarația unică, termene și bonificații

Contribuabilii care realizează venituri în afara salariului mai au la dispoziție 11 zile până la expirarea termenului de depunere a declarației unice la ANAF. Cei care îndeplinesc anumite condiții beneficiază de reduceri din partea statului.

 

Declarația unică trebuie depusă online la ANAF până pe 16 iulie, după înregistrarea contribuabilului în spațiul privat virtual.

Cei care îndeplinesc la timp această obligație și achită mai devreme sumele de plată beneficiază de anumite bonificații din partea statului. Acestea sunt de 10%, dacă declarația unică se depune online până la 15 iulie 2018 și plata este efectuată integral până la 15 decembrie 2018, de 5%, dacă declarația unică se depune online până la 15 iulie 2018 și plata este efectuată integral până la 15 martie 2019 si de 5%, dacă declarația unică se depune în format tipărit și plata este efectuată integral până la 15 decembrie 2018.

Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice sunt cele realizate din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, jocuri de noroc şi activităţile artistice şi sportive.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.