Beneficiile neștiute ale lavandei

Lavanda este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate și se poate consuma în diferite moduri. Se regăsește la loc de cinste în aromoterapie, pentru că induce o stare de relaxare, dar și în panificație, fabricarea de loțiuni cosmetice, la gătit, în ceaiuri și tincturi.

Lavanda este folosită cel mai des datorită parfumului său foarte plăcut în diferite produse cosmetice și de igienă, dar face mult mai mult de atât. Lavanda are proprietăți antiseptice și antifungice, în special când este folosită sub formă de ulei esențial. Ceaiul de lavandă este bun în special pentru persoanele foarte stresate sau care suferă de anxietate, datorită efectului său calmant. În același fel, și cei care suferă de insomnii se pot trata cu ceai de lavandă.

Datorită proprietăţilor sedative, în afecţiunile cardiace este recomandat uleiul de lavandă. Se administrează seara, înainte de culcare, câte trei picături puse pe un cub de zahăr. În acelaşi timp, uleiul de lavandă se foloseşte pentru masajul toracelui şi braţului stâng, pe toată lungimea acestuia. Tratamentul normalizează funcţiile inimii şi nivelul hipertensiunii arteriale şi trebuie urmat 12 zile pe lună.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.