Medalii de aur pentru cercetare

Trei medalii de aur şi un premiu special pentru cercetarea ştiinţifică a Universităţii din Craiova. Distincțiile au fost obținute la  Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia desfășurat luna aceasta la Timișoara.Evenimentul a fost organizat de Societatea  Inventatorilor  din Banat.

Echipele de cercetători ştiinţifici ai Universităţii din Craiova, participanţi la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, în perioada 13-15 iunie 2018, s-au întors acasă cu trei medalii de aur. Una a fost obținută pentru invenția „Pâine fără gluten pe bază de făină de orez cu făină de năut și pudră de roșcove și procedeu de obținere a acesteia”,  avându-i ca autori pe Violeta Nour, Mira Elena Ionică, Felicia Tuțulescu, Alexandru Radu Corbu  de la Universitatea din Craiova si  Petru Bogdan Cristian Hurezeanu de la firma partenera.

Cea de-a doua medalie de aur a fost obţinută de invenţia „Rețetă furajeră pentru obținerea de ouă cu conținut ridicat de acizi grași polinesaturați omega 3 și carotenoizi”, avându-i drept autori pe Tatiana Dumitra Panaite, Rodica Diana Criste, Margareta Olteanu, Mariana Ropotă, Petru Alexandru Vlaicu – IBNA Baloteşti, Violeta Nour, Alexandru Radu Corbu – Universitatea din Craiova iar,cea de-a treia medialie de aur, precum şi Premiul special acordat de Asociaţia Antreprenorilor din Balcani (Muntenegru) au mers către invenţia „Semifabricat biocompozit în stare crudă şi instalație manuală de formare a acestuia”, avându-i drept autori pe Teişanu Cristina-Alina, Sima Gabriela, Pisc Marian Eugen, Ciurezu Gherghe Leonard Marius, Gîngu Oana.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.