FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL TINERILOR REGIZORI

S-a dat startul Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori de la Craiova. Ediția a doua a evenimentului se derulează între 27 si 30 iunie la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. Vorbim practic despre o competiție ce reprezintă o adevarată rampă de lansare pentru absolvenții specializării regiei de teatru.

 

Organizatorii ediției a doua a festivalului sunt Departamentul de Arte al Universității din Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu” și Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Fiind vorba de o competiție va fi acordat un premiu pentru regie, iar câștigătorul va fi invitat să regizeze un spectacol la TNC. O altă distincție este premiul juriului elevilor. Datorită numeroaselor aplicaţii primite, directorul festivalului a realizat o selecție, iar lista finală reuneşte producţii ale universităţilor de profil din Bulgaria, Serbia şi România.

Și la ediția din acest an, festivalul oferă 33 de burse complete pentru studenți de la specializările regie teatru, actorie si teatrologie.  Spectacolele se vor juca la Teatrul Național „Marin Sorescu” și la Departamentul de Arte al Universității din Craiova.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.