Ministerul Muncii dublează subvențiile pentru angajatori

Ministerul Muncii vrea să dea, lunar, câte 5 sute de euro angajațiorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat că ministerul pe care-l conduce nu-i va mai susţine pe cei care nu vor să muncească. În acest sens, statul va plăti 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de până la cinci ani, în funcţie de categoria din care viitorii angajaţi fac parte. Banii vor putea fi oferiţi şi pentru angajarea de tineri absolvenţi, persoane cu handicap şi persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare. Măsurile apar într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, transmis de Ministerul Muncii spre avizare.

După adoptarea OUG, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va acorda subvenţiile către angajatori şi va derula o campanie de informare pentru tot mediul de afaceri, astfel încât banii să fie absorbiţi cât mai rapid.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.