Ateliere la Casa Băniei

În vacanță la Casa Băniei ! Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei a deschis seria atelierelor interactive. Îndrumători talentați vor preda celor interesați tainele unor meșteșuguri valoroase precum pictura, sculptura sau ceramica. Școlarii doljeni care doresc să ia parte la aceste cursuri se pot înscrie chiar la sediul instituției de cultură.

Începând cu  această lună, până pe 9 septembrie, la Casa Băniei cei mici vor fi implicați în activităţi de cunoaştere și deprindere a unor meșteșuguri tradiționale românești, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către meșterii care încă păstrează tainele ocupațiilor tradiționale din lumea satului oltenesc.

Copiii realizează aceste icoane cu plăcere, folosind dălți profesionale, rezultatul fiind remarcabil, toți fiind surprinși la final de estetica și simplitatea deosebită a obiectului finit ce va fi sculptat cu modele geometrice de bază ce pot fi aplicate și pe alte obiecte tradiționale precum: linguri de lemn, cutii de bijuterii, obiecte de mobilier sau decorative .

Programările se fac în ordinea înscrierii, în limita a 20 locuri/modul. Participarea la ateliere este gratuită, iar materialele necesare derulării atelierelor sunt asigurate de către Muzeul Olteniei Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.