Premieră la TNC „Bătrânul şi eutanasierul”

Stagiunea Teatrului Național “Marin Sorescu”  se încheie cu o  premieră – un text care a câştigat în 2015 concursul de dramaturgie Craiova Drama, organizat de teatru împreună cu Universitatea din Craiova. Este vorba despre „Bătrânul şi eutanasierul” de Ionel Buşe, în regia lui Vlad Drăgulescu, a cărei premieră este anunţată pentru 21-22 iunie.

“Bătrânul și eutanasierul” tratează o problemă a lumii contemporane: moartea asistată, la care se adaugă teme complementare. Textul piesei se dorește, mai cu seamă, o reflecție filosofică prin întrebările pe care le ridică despre timp și moarte. Timpul, cu dramele lui, este privit ca o inevitabilă cursă către degradare. La capătul vieții, Bătrânul vrea să curme această cursă prin stăpânirea conștientă a propriei morți, ca filosoful din Phaidon, care „învață” să moară, se pregătește pentru moarte.

Profesor universitar de Filozofie la Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Ionel Bușe este și un apreciat scriitor, eseist, prozator, iar în ultimii ani s-a dedicat scrierii dramaturgiei. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Cu piesa „Bătrânul și eutanasierul”, autorul a câștigat Concursul internațional Drama, Craiova, 2015, organizat de Universitatea din Craiova în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu”. Regulamentul concursului prevede ca piesa câștigătoare să fie jucată pe una dintre scenele TNC.

Din distribuție fac parte Constantin Cicort, Gabriela Baciu, Nicolae Vicol, Alina Mangra, Eugen Titu, Angel Rababoc, Costinela Ungureanu, Shey Woo Kiba-Amri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.