Piața Gării, cu o nouă față

Piețele Craiovei se află în plin proces de modernizare. Acum a venit și rândul Pieței Gării, care va căpăta un aspect nou la finalizarea lucrărilor. Se preconizează ca până la 23 iulie piața să devină funcțională.

Noua Piața Gării se ridică pe locul celei vechi, care fusese amenajată cu aproape cinci decenii în urmă. Comercianții și producătorii așteaptă să își expună marfa în noua locație. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 23 iulie. Deocamdată, aceștia își vând mărfurile pe trotuarele străzilor situate în jurul pieței. Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova SRL dau asigurări că noua Piață a Gării va fi finalizată înainte de termen. La acest moment, construcția se află într-un stadiu avansat de realizare. S-a montat structura metalică pentru hala de fructe și legume și pentru anexa de lactate, s-a turnat  pardoseala de beton și a fost  montat acoperișul din izopan. S-a trecut apoi la amenajarea luminatorului cu care este dotat platoul de legume-fructe. În continuare, se execută lucrări  la reţeaua de apă, canalizare şi electricitate.

În varianta sa modernizată, Piaţa Gării va avea o faţadă dotată cu uşi de tip rulou, care vor permite deschiderea în sezoanele mai călduroase. Noua piaţă va fi modernă şi practică, va avea măsuțe noi, galantar pentru produse lactate, vestiare si spații pentru comercializarea florilor. Licitaţiile pentru achiziţionarea meselor din sectorul de legume-fructe, precum şi pentru dotarea cu vitrine frigorifice a sectorului de lactate sunt deja în derulare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.