Fructele și legumele, sursă de sănătate

Fructele și legumele de sezon sunt benefice pentru sănătate. Medicii recomandă  consumul acestora în stare proaspătă sau sub formă de siropuri preparate în casă. Este foarte important ca legumele și fructele să fie bine spălate înainte de consum.

 

Legumele și fructele sunt importante surse de vitamine, minerale și fibre pentru organism. Înainte de a fi consumate trebuie să manifestăm mare atenție la igienă. Acestea trebuie bine spălate pentru a evita bolile diareice. Medicii recomandă consumul legumelor și fructelor pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Reducerea riscului de boli de inima, infarct și atac cerebral, prevenirea obezității și diabetului, normalizarea tensiunii arteriale sunt alte importante beneficii care le recomandă pentru consumul zilnic.

Dintre fructe, cele mai importante sunt cireșele, caisele și căpșunile. Cireşele sunt o alegere sănătoasă pentru că  pot înlocui cu succes dulciurile.  Acestea conţin peste 75% apă, fiind recomandate și în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii, previn deshidratarea si conferă senzaţia de saţietate.  Cireșele conțin antioxidanţi, minerale, acid elagic, vitamina C, vitamina A, melatonină. Caisele contribuie decisiv la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism. Caisele sunt bogate în vitamina A, excelentă pentru pielea noastră.

Căpșunele ajută la întărirea sistemului imunitar. Proprietăţile antioxidante ale acestora previn apariţia cataractei, iar compoziţia mare de vitamine protejează împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina.

Printre legumele cele mai sănătoase de sezon se regăsesc fasolea verde și mazărea, care sunt importante surse de vitamine. Mazărea este o alegere sănătoasă, pentru continutul bogat de vitamina K,  responsabilă de activarea calciului în organism, care ajută la întărirea oaselor. Totodată, conţine şi numeroase vitamine din complexul B, care regleaza nivelul de carbohidraţi, lipide şi proteine din organism.

Fasolea verde este o sursă delicioasă de vitamine şi proteine. Conţinutul ridicat de fibre al fasolei reglează glicemia, ţinând astfel de foame şi menţinând concomitent nivelul energetic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.