Fenomenul „Fake News” dezbătut la Craiova

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a organizat şi în acest an Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Politică.Diplomaţie.Cultură”, eveniment iniţiat în 2013, cu scopul „de a crea punţi de legătură trans şi interdisciplinare cu personalităţi ale vieţii publice, politice, dar şi culturale şi academice”. Ajunsă la cea de-a V-a ediţie, conferinţa s-a desfăşurat sub egida „Anului Centenar”, având ca temă principală Centenarul Marii Uniri.

„Fake News”, un concept relativ puţin folosit până în urmă cu câţiva ani, a devenit o provocare pentru furnizorii de informaţii corecte din întreaga lume. Mass-media şi reţelele de socializare sunt „invadate” de ştiri false furnizate sub masca unor fapte, situaţii sau evenimente adevărate. Fenomenul a devenit şi în România „un urmaş“ al propagandei şi dezinformării. La evenimentul de astăzi au participat reprezentanți ai mediului universitar din București și Craiova, dar și studenți și elevi de la liceele din Craiova .

Evenimentul  este organizat în cadrul  Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Politică. Diplomaţie. Cultură” organizată de biblioteca doljeană în parteneriat cu Academia Română, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Universitatea din Craiova şi se adresează studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, cercetătorilor şi tuturor specialiştilor cu expertiză în diverse domenii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.