Examenul de Definitivat 2018 se apropie

Examenul de Definitivat 2018 se apropie cu pași repezi. Calendarul integral privind desfășurarea acestuia a fost definitivat de Ministerul Educației Naționale.

 

 

Examenul de Definitivat 2018 își așteaptă candidații. Acesta se va desfășura după noua metodologie adoptată în 2017. Prima etapă a examenului, cea referitoare la inspecțiile de clasă și la evaluarea portofoliului profesional personal, a fost susținută până la 1 iunie. Examenul scris este programat pentru 18 iulie, urmând ca afișarea rezultatelor să se facă pe 27 iulie. Pentru a putea susține proba scrisă, pe lângă condițiile privind vechimea efectivă de predare și calificativul Bine sau Foarte bine, condiții care se mențin din sesiunile anterioare, candidații trebuie să îndeplinească și criteriul mediei, care trebuie să fie de minimum 8, dar nu mai puțin de 7 la fiecare probă în parte.
Înscrierea candidaților care doresc să obțină definitivarea în învățământ s-a făcut până la 9 octombrie 2017. Calendarul examenului de Definitivat 2018 prevede în continuare următoarele etape: 3 – 10 iunie 2018: completarea și validarea dosarelor de înscriere ale candidaților din baza de date, în vederea susținerii probei scrise, 18 iulie: susținerea probei scrise, 24 iulie: afișarea rezultatelor la proba scrisă, 24 și 25 iulie: depunerea contestațiilor, 25 – 27 iulie: rezolvarea contestațiilor, 27 iulie: afișarea rezultatelor finale, 30 iulie – 3 august: transmiterea la Ministerul Educației Naționale a listelor nominale cu candidații admiși. O altă noutate este simplificarea probei scrise de la trei la două subiecte: un subiect centrat pe specialitatea candidatului, iar cel de-al doilea subiect, centrat pe metodica predării specialității.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.