Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului

Craiovenii neglijenţi, ţinta preferată a hoţilor. Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 au organizat, astăzi, o acţiune de informare a cetăţenilor în cartierul Craiovița. Evenimentul face parte din programul Săptămâna Prevenirii Criminalităţii şi îşi propune să aducă în atenţia oamenilor măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţe prin metoda „distragerii atenţiei”şi ale infracţiunilor de înşelăciune prin intermediul telefonului.

În cadrul evenimentului ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii  Secției 5 împreună cu poliţişti de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii  au desfăşurat o acțiune de informare și prevenire  a infracțiunilor, mai exact a furturilor din locuințe.

Poliţiştii  au discutat cu craiovenii, le-au prezentat modurile de operare cel mai des întâlnite și le-au  oferit  recomandări pentru a-şi feri locuințele şi bunurile din interiorul acestora de infractori.

În cadrul acţiunii au fost distribuite flyere cu mesaje preventive cetăţenilor care pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protejarea bunurilor deţinute. De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii cu locuitorii oraşului privind importanţa adoptării unui comportament preventiv şi sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.