Studenții Facultății de Mecanică pe podium

Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova s-a clasat pe locul al II-lea la competiția monoposturilor cu propulsie termică, precum şi la cea pentru monoposturile cu propulsie electrică la competiția internațională Kart Low Cost 2018. Concursul s-a desfășurat în perioada 10-13 mai la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

La competiția internațională Kart Low Cost au concurat 12 echipe din universități din România și Franța, studenții prezentându-și în concurs creațiile și soluțiile termice, respectiv electrice. Reprezentanții Facultății de Mecanică din Craiova au condus în proba de proiect tehnic cu propulsie termică (abordarea profesională devenind o certitudine, după ce și la ediția precedentă de la Magny Cours au ocupat aceeași poziție), în calificări la curse, în probele de sprint și slalom. Obiectivul principal al acestui eveniment dedicat creației studențești din domeniile autovehiculelor și transporturilor a fost de a proiecta, optimiza, construi, calibra și testa în condiții de competiție, monoposturi de tip „kart low cost”. Beneficiile sunt multiple, studenții participanți fiind în postura de a gestiona proiecte, prin asumarea responsabilităților și implicare activă în rezolvarea provocărilor pe parcurs. În fapt, K.L.C. reprezintă un adevărat forum academic destinat formării teoretice și aplicative a viitorilor ingineri din domeniile Ingineria Autovehiculelor și Ingineria Transporturilor, fiind arena perfectă a întrecerii, colaborării și învățării pentru studenți din universități din Franța și România.

Prin rezultatele obținute cât și prin  conceperea și realizarea KLC cu propulsie electrică în cadrul Facultății de Mecanică, studenții demonstrează că pot furniza  soluții alternative pentru automobilul de mâine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.