În control pe șantiere

Firmele de construcţii, controlate de inspectorii ITM. Echipe mixte de control formate din inspectori de muncă cu atribuții în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă au efectuat 32 de acțiuni de control . Au fost depistate persoane fără contract individual de muncă dar și deficiențe constatate în domeniul Sănătății și Securității în Muncă pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Pentru utilizarea muncii nedeclarate precum și pentru alte deficiențe constatate inspectorii de muncă au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente, în valoare de 150.000 lei.

Pentru deficiențele constatate la  echipamentele de muncă ce puneau în pericol securitatea lucrătorilor s-a dispus oprirea din funcțiune a acestora, iar pentru neasigurarea împotriva căderilor în gol a fost dispusă sistarea activității pe șantierul respectiv. Pentru deficiențele constatate în domeniul Sănătății și Securității în Muncă, inspectorii de muncă au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, din care 15 avertismente, în valoare de 68.000 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.