“G. Călinescu – In memoriam”

Memorialul „George Călinescu” a ajuns la cea de-a șasea ediție. Competiţia de fotbal,  dedicată studenţilor Universității din Craiova și organizată de FEFS Craiova în memoria regretatului profesor, s-a desfășurat pe terenul sintetic de la „Voinţa”.

Turneul de fotbal pe teren redus „In memoriam George Călinescu“ – ediţia a VI-a a reunit la start 8 echipe de studenţi ai Universităţii din Craiova.

Competiția s-a bucurat de sucess, studenții fiind încântați de invitația la mișcare și mai ales de prilejul de a-și cunoaște colegii de la alte facultăți.

George Călinescu a fost unul dintre cei mai titraţi antrenori de fotbal ai Craiovei. El a selecţionat şi îndrumat de-a lungul perioadei 1980 – 1995 jucători ce au călcat pe culmile fotbalului românesc, fiind componenţi ai loturilor naţionale de juniori, tineret sau seniori. Carierea de antrenor şi-a petrecut-o la CSS “Universitatea” Craiova, între 1980 şi 1995, şi ca antrenor coordonator la Centrul de Copii şi Juniori FC Universitatea Craiova, în perioada 1993 – 1995. Din anul 1994, George Călinescu a devenit cadru didactic universitar al FEFS Craiova, conferenţiar universitar doctor, şi a fost cel care a pus bazele catedrei de schi în programa facultăţii craiovene. În anul 2002, acesta a căpătat titlul de doctor al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, din Bucureşti.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.