Primul proiect despre AVC

“AVC 360° – Călătoria Pacientului” se adresează în primul rând medicilor specialiști implicați în managementul pacientului cu AVC, cu scopul dezvoltării unei colaborări mai bune între specialitățile ce contribuie la îngrijirea bolnavilor, dar și al creării unui ghid de bune practici în comunicarea dintre  specialitățile medicale și a acestora cu domeniile conexe. Pacienții vor putea fi ghidați mai ușor în sistemul medical, astfel încât traseul lor să fie mai simplu și mai eficace. Un alt obiectiv este generarea unei hărți teritoriale a serviciilor dedicate pacientului cu AVC, atât pentru perioada acută a bolii, cât și pentru perioada post-acută și de recuperare pe termen lung. Această hartă urmează să cuprindă informații despre spitale si centre medicale de profil, numărul de paturi din unitățile publice și private pe fiecare regiune importantă a țării, date epidemiologice specifice fiecărei zone si altele.

Stresul, alimentația nepotrivită, nopțile nedormite sunt cauzele care se răsfrâng asupra sănătății, iar creierul este principala țintă. Așa se face că în clinicile de neurologie din cadrul spitalelor mai mult de jumătate dintre pacienții care ajung lunar au suferit un accident vascular cerebral. Medicii spun că multe cazuri ar putea fi prevenite dacă pacienții ar fi informați și ar face controale de prevenție.

Atacul cerebral reprezintă a treia cauză majoră a mortalităţii la nivel mondial. Impactul bolii asupra individului este major, fiindcă poate duce la invaliditate pe viaţă. Pentru a recunoaşte un eventual atac cerebral, utilizaţi algoritmul FBVT – Faţă, Braţ, Vorbire.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.