Primul caz de gripă

 

Medicii recomandă prudenţă în această perioadă. Sezonul rece favorizează apariţia bolilor de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon  includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Pe lângă vaccinare, medicii recomandă  măsuri de prevenire a bolilor respiratorii caracteristice sezonului rece.  La acest moment, medicii au raportat 426 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 270 de cazuri de pneumopatii acute. Primul caz de gripă din acest sezon, în judeţul Dolj, a fost anunţat la sfârşitul săptămânii de Direcţia de Sănătate Publică. Este vorba de un caz virus gripal tip B înregistrat în ambulatoriu, la un cabinet medical de familie din mediul rural, la grupa de vârstă 15-49 ani.

Pacienţii ajung la spital atunci când boala este într-un stadiu avansat, iar vindecarea necesită un tratament mai îndelungat.

În această perioadă este indicat consumul de fructe şi legume, care asigură un aport optim de vitamine, pentru întărirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, important să se respecte orele de somn pentru a evita slăbirea sistemului imunitar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.