Diagnosticul timpuriu poate salva

Numărul tot mai mare de persoane care se prezintă la medic și ajung să fie depistate cu cancer de colon îi alarmează pe medici, care îi sfătuiesc pe pacienți să se prezinte periodic la medic pentru investigații. Cancerul colorectal este vindecabil dacă se depistează la timp.

Orice modificare în rutina organismului nostru ar trebui să ne pună pe gânduri. Analizele periodice şi consultarea medicului, mai ales când au loc mici sângerări rectale, constipaţie, diaree, crampe abdominale, oboseală inexplicabilă, greaţă şi vomă, ne-ar putea salva de o afecţiune îngrozitoare: cancerul intestinului gros.

În România, cancerul colorectal a urcat pe locul al doilea în rândul celor mai frecvente forme de cancer, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați. Cele mai multe persoane diagnosticate cu această boală au peste 50 de ani. O consultaţie făcută la timp, atunci când apar primele semne ale degradării stării de sănătate ar putea face diferenţa dintre o boală gravă şi o simplă inflamaţie care ar putea fi rezolvată doar prin tratament.

Exerciţiile fizice, o dietă bogată în fructe, legume şi cereale integrale şi reducerea aportului de alimente procesate pot reduce riscul apariției cancerului colorectal.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.