Au simțit cerul mai aproape

La sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei  a avut loc, astăzi, deschiderea oficială a celei de-a II-a ediţii a proiectului „Cerul în Mâinile Tale II – Planetariu pentru nevăzători”. Acţiunea din acest an coincide cu perioada în care, în urmă cu 5 ani, s-a vernisat expoziţia permanentă „Universul şi Sistemul nostru Solar” şi s-a inaugurat planetariul digital, o călătorie virtuală printre stele, constelaţii, planete, asteroizi.

Planetariul pentru nevăzători prezintă două cupole, care imaginează cerul de vară, respectiv cerul de iarnă, un total de 39 de constelaţii, materializat într-o construcţie specială, alcătuită dintr-un schelet cubic de lemn, cu o platformă mobilă deasupra, ce conţine cupola pe care sunt fixate în interior constelaţiile, formate din stele tridimensionale legate între ele în forma tiparului stelar. La evenimentul de astăzi au participat membrii  Asociaţiei Nevăzătorilor Filiala Dolj care au fost încântați de această experiență.

Studenţii Departamentului de Geografie al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Craiova și elevi de la Colegiul Naţional „Carol I” au descoperit și aflat informatii despre  spaţiul cosmic.

În proiectul cultural „Cerul în mâinile tale II – Planetariu pentru nevăzători” sunt implicate planetariile din Baia Mare, Galaţi, Bârlad, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi Muzeul de Etnografie al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.