Ziua mondială a diabetului

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an pe data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet , cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Diabetul este cea mai frecventă dintre bolile cronice ale copiilor, iar diagnosticele de diabet s-au triplat în ultimii ani.

Românii dependenți de insulină au parte de susținere parțială din partea statului român, deși  la nivel declarativ tratamentul pentru diabet este gratuit. Aparținătorii bolnavilor fac  eforturi pentru a susține tratamentul .

În ultimii ani s-au înregistrat progrese tehnologice remarcabile în ceea ce privește îngrijirea diabetului.  Viața bolnavilor cu diabet s-a îmbunătățit considerabil prin introducerea  monitorizării continue a glicemiei prin aplicații care permit vizualizarea de la distanță a valorilor acesteia.

Un diagnostic de diabet nu ar trebui să împiedice copilul sau tânărul să-și împlinească aspirațiile și visurile în cursul vieții. Există sportivi olimpici, jucători de fotbal, actori și cântăreți care trăiesc cu această afecțiune.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.