Subvenții pentru antreprenori

Subvenţii majorate pentru angajatorii care încadrează în muncă stagiari. Antreprenorii  care încheie un contract de stagiu cu absolvenţi de învăţământ superior pot beneficia de o subvenţie, în cuantum de 1.350 lei/lună, pentru fiecare contract de stagiu încheiat  în limita fondurilor alocate prin buget cu această destinaţie. Suma se acordă la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe o perioadă de 6 luni.

Scopul efectuării stagiului este acela de a asigura tranziţia absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o integrare rapidă în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate.

Angajatorii din judeţul Dolj care organizează stagii pentru absolvenţii de învăţământ superior pot solicita finanţarea acestora din bugetul asigurărilor pentru şomaj în termen de 30 de zile lucrătoare de la data încheierii contractului de stagiu. Pentru informaţii suplimentare se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, din Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.