Acțiune de informare

Poliţia rutieră a demarat,  astăzi, o campanie pentru scăderea numărului de accidente grave în care sunt implicaţi bicicliştii şi căruţaşii. Peste 1000 de veste reflectorizante au fost înmânate celor care se deplasează cu bicicleta sau cu căruța. Aceștia trebuie să poarte vestele atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile, dar și pe timp de noapte atunci când vizibilitatea este redusă.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au organizat, astăzi, o acțiune cu caracter preventiv, care a avut drept scop informarea și conștientizarea participanților la trafic, în special a bicicliștilor și conducătorilor de atelaje cu tracțiune animală, în ceea ce privește riscurile la care se expun în momentul în care circulă pe drumurile publice fără a fi echipați corespunzător și fără a respecta legislația rutieră.

Oamenii legii au întocmit și o evidență cu persoanele cărora le-au fost înmânate aceste veste reflectorizante, aceștia luându-și angajamentul că le vor purta de fiecare dată când se vor deplasa pe drumurile publice cu bicicletele sau cu atelajele cu tracțiune animală.

De această dată, polițiștii nu au aplicat nicio sancțiune contravențională, scopul acțiunii fiind unul cu caracter informativ.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.