Ziua Dunării sărbătorită

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a sărbătorit astăzi “Ziua Internaţională a Dunării”. Tema propusă  anul acesta de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea este „Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”. Prezenți la eveniment, reprezentanți ai  Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, ai Prefecturii Dolj, dar și specialiști de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, au dezbătut  problemele legate de bazinul hidrografic al Dunării.

Anual, pe 29 Iunie, țările dunărene serbează Ziua Internațională a Dunării. Manifestările dedicate acestei zile se desfășoară pentru a evidenția dorința acestora de a adopta măsuri și strategii comune pentru protejarea fluviului Dunărea, fie că este vorba de fenomene extreme (secetă sau inundații) sau despre  poluări accidentale.

Având în vedere că implicarea activă şi contribuţia fiecăruia la protejarea resurselor de apă conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene, tema aleasă pentru acest an a fost “Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.