Primele măsuri anticaniculă

Canicula pune pe jar conducerea județului Dolj. La colegiul prefectural de astăzi principalul subiect de discuție a fost valul de căldură care a lovit și zona noastră. Reprezentanții guvernului în teritoriu s-au asigurat că serviciile deconcentrate din subordine și-au întocmit un plan comun de acțiune mai ales că se anunță temperaturi mai ridicate în acest weekend.

Primele măsuri au fost deja luate. Au fost stabilite punctele de prim ajutor ce vor funcționa pe timul caniculei în Craiova și în restul județului.

Reprezentanții guvernului în teritoriu s-au asigurat că toate deconcentratele din subordine, și-au întocmit planuri de măsuri pentru perioada foarte caldă care urmează.

Odată cu încalzirea accentuată a vremii au intrat în acțiune și inspectorii pentru Protecția Consumatorului. Au efectuat deja controale de sezon.

În perioada caniculară vor fi în alertă și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj. Pentru a evita eventualele probleme, oamenii sunt sfătuiți să se ferească atât cât pot de razele soarelui și să evite deplasările în timpul zilei. Hidratarea este de asemenea foarte importantă când mercurul urcă vertiginos în termometre, iar indicele de confort termic depășește pragul critic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.