„Colorează-ţi viaţa altfel”

Consumul de droguri afectează din ce în ce mai mult persoanele tinere, vârsta primului consum scăzând în jurul vârstei de 14 ani. Acest fapt face ca tinerii să fie consideraţi un grup vulnerabil care necesită atenţie sporită, acordându-li-se tot sprijinul instituţional pentru a nu deveni victime ale consumului de droguri. Astăzi, de Ziua Internaţională Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, Agenția Națională Antidrog a organizat la nivel național o serie de evenimente pentru a marca cum se cuvine această zi.

 

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, se celebrează Ziua Internaţională Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Potrivit directorului Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, Gigel Lazăr, în România sunt aproximativ 900.000 de consumatori ocazionali de droguri, cu vârste între 14 şi 64 de ani, însă un număr exact nu poate fi indicat, având în vedere faptul că există destui care îşi procură diverse substanţe de pe internet. La segmentul de 16 ani,  procentul este  de 10%, iar la studenţi de 21% .Drogul cel mai consumat este marijuana.

 

Există instituţii cărora, cei dependenţi de droguri, se pot adresa. Spre exemplu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog  Dolj are ca responsabilitate implementarea politicilor antidrog în judeţul Dolj și poate ajuta persoanele dependente de droguri să scape de acest viciu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.