Ziua avocatului, celebrată

Avocații din Baroul Dolj sărbătoresc. Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaților din anul 1998, pe 24 iunie, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat și a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept. În prezența avocaților și a invitaților, astăzi, a fost prezentat  un nou număr al revistei IUSTITIA și lucrarea „Congresul Avocaţilor din România-Craiova, 1928”, editată în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S.Nicolăescu Plopşor”.

Barourile din întreaga țară celebrează , astăzi, “Ziua Avocatului Român”. Cu ocazia acestei sărbători, fiecare barou în parte a pregătit o serie de manifestări pentru a marca evenimentul. Manifestările, organizate cu ocazia sărbătorii anuale profesionale a avocaților, sunt menite să dezvolte sentimentul de apartenență la comunitatea profesională și să consolideze coeziunea din cadrul baroului, făcând astfel trecerea de la evenimentele culturale și profesionale organizate cu această ocazie la cele sociale și sportive.

Cu aceeași ocazie, Baroul Dolj a lansat un nou număr al revistei IUSTITIA, cu materialele prezentate în cadrul conferinței „Independența Avocaților”, organizate de barou pe 6 mai 2017. Aceasta conține studii și cercetări, jurisprudență și alte articole și informații de actualitate pentru avocați.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.