Peste 150 de absenți la examen

4202 de elevi au fost prezenți, astăzi, la prima probă a Evaluării Naționale. A fost și o situație deosebită la Bistreț, unde 2 elevi au susținut testarea la Limba și literatura română, de la ora 13, cu subiecte de rezervă. La această probă au fost 153 de absenți. Pe 22 iunie se va desfășura proba la Matematică, urmând ca pe 26 să fie afișate rezultatele înaintea contestațiilor.

Elevii de clasa a VIII-a au început examenele pentru Evaluarea Națională. Probele au debutat, astăzi, cu Limba și literatura română și se vor încheia pe 22 iunie cu testarea la Matematică.

Elevii au primit un fragment din poezia “Ploaie”, de Magda Isanos, având de răspuns la șase întrebări și li s-a cerut să redacteze o narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei competiții sportive. La cel de-al doilea subiect, absolvenții clasei a VIII-a au avut un text la prima vedere la care au avut două cerințe-una a vizat înțelegerea și una elementele de gramatică.

Începând din acest an a fost modificată și metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Astfel,  ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la Evaluarea Naţională.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.