Viața altfel…fără droguri

Consumul de droguri afectează din ce în ce mai mult persoanele tinere, vârsta primului consum scăzând în jurul vârstei de 14 ani. Acest fapt face ca tinerii să fie consideraţi un grup vulnerabil care necesită atenţie sporită, acordându-li-se tot sprijinul instituţional pentru a nu deveni victime ale consumului de droguri. 28 de tineri dependenţi de droguri sunt  tratați în acest moment  de  Centrul Antidrog din Craiova.

Chiar dacă oamenii cunosc aceste riscuri, ei continuă să consume substanțe interzise, ignorând efectele pe care acestea le au asupra sănătăţii şi vieţii lor în general. Anturajul sau lipsa experienţei îi pot determina pe cei mai mulţi dintre tineri să recurgă la consumul de droguri. Drogurile constituie una din principalele cauze ale criminalităţii şi violenţei. Tulburările cauzate de consumul de droguri afectează relaţiile cu persoanele apropiate şi pot distruge oportunităţile de educaţie şi angajare.

Există instituţii cărora, cei dependenţi de droguri, se pot adresa. Spre exemplu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog  Dolj, care are ca responsabilitate implementarea politicilor antidrog în judeţul Dolj, poate ajuta persoanele dependente de droguri să scape de acest viciu.

Numărul persoanelor consumatoare de etnobotanice a scăzut.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.